Hogyan?

A lombházakat ipari alpinista technikával, szorítókkal rögzítjük a fák törzsére. A szabályozható csavaroknak hála a szerkezet alkalmazkodik a törzs formájához, felveszi annak alakját, így nem károsítja a törzset.

Hova?

Maximum a törzs egy harmadának magasságára helyezhetõ a ház alapja. Minél idõsebb a fa, annál inkább megfelel ahhoz, hogy magán hordjon egy épületet.

Mire?

Válasszon egészséges fát, ez elengedhetetlen. Javasolom a kemény vagy keményebb fákat, tölgyet, platánt, diót, vadgesztenyét, bükköt.

Mibõl?

A ház anyaga fenyõ, az alapja erõs gerenda, amelyet minõségi hajópadló fed. Az oldalfalak kívülrõl deszkázottak, ám igény szerint belülrõl hõszigetelhetõk és lambériázhatók, így kora tavasztól késõ õszig használható, télen is fûthetõ öntöttvas kályhával.

Új vagy újrahasznosított fa nyílászárókkal is dolgozom, teraszt, lépcsõt, kötélhágcsót építek. A gyereképítménykhez csúzdák, hinták kapcsolhatók, de a jobb térkihasználás végett örömmel alakítok ki alvó galériát is.

A tetõt könnyû fedõanyaggal, fazsindely vagy kanadai zsindely burkolom. A külsõ felületkezelés mindenképpen ajánlott: javasolt a lenolajozás, de lehetõség nyílik pácolásra is.

Mekkorát?

Amekkorát szeretne: az oldalfal nélküli kilátótól, a pihenõn, gyerekkuckón át akár kisebb lakás méretig építhetünk fára. Térelválasztókkal különbözõ funkciókat adhatunk a helynek, sõt, villany és a víz is bevezethetõ.

Van lehetõség?

Ha csak egy darab fa adott önnél, akkor bizonyos magasságig alátámasztásként oszloppal is elérhetõ a kívánt stabilitás. Lehetõség van kartámaszos erõsítésre, de több, egymás közelében lévõ, akár különbözõ fajtájú fa is összeköthetõ egy épülettel.