Hogyan?

A lombházakat ipari alpinista technikával, szorítókkal rögzítjük a fák törzsére. A szabályozható csavarok lehetővé teszik, hogy szerkezet alkalmazkodjon a törzs formájához, felveszi annak alakját, így nem károsítja a törzset.


Hova?

Maximum a törzs egy harmadának magasságára helyezhető a ház alapja. Minél idősebb a fa, annál inkább megfelel ahhoz, hogy magán hordjon egy épületet.


Mire?

Válasszon egészséges fát, ez elengedhetetlen. Javasolom a kemény vagy keményebb fákat, tölgyet, platánt, diót, vadgesztenyét, bükköt.


Miből?

A ház anyaga fenyő, az alapja erős gerenda, amelyet minőségi hajópadló fed. Az oldalfalak kívülről deszkázottak, ám igény szerint belülről hőszigetelhetők és lambériázhatók, így kora tavasztól késő őszig használható, télen is fűthető öntöttvas kályhával.

Új vagy újrahasznosított fa nyílászárók egyaránt beépíthetők, terasz, lépcső, kötélhágcsó szintén. A gyereképítményhez csúszdák, hinták kapcsolhatók, de a jobb térkihasználás végett alvó galéria is kialakítható.

A tetőt könnyű fedőanyag, fazsindely vagy kanadai zsindely burkolja. A külső felületkezelés mindenképpen ajánlott: javasolt a lenolajozás, de lehetőség van pácolásra is.


Mekkorát?

Amekkorát szeretne: az oldalfal nélküli kilátótól, a pihenőn, gyerekkuckón át akár kisebb lakás méretig építhetünk fára. Térelválasztókkal különböző funkciókat adhatunk a helynek, sőt, villany és a víz is bevezethető.


Van lehetőség?

Ha csak egy darab fa adott Önnél, akkor bizonyos magasságig alátámasztásként oszloppal is elérhető a kívánt stabilitás. Lehetőség van kartámaszos erősítésre, de több, egymás közelében lévő, akár különböző fajtájú fa is összeköthető egy épülettel.